lt - Footer - Cookie Policy - Header

Slapukų politika

LT Footer - Cookie Policy - Text

AS PRYSMIAN GROUP BALTICS SLAPUKŲ POLITIKA

 

1. Įžanga

Šia politika siekiama paaiškinti, kaip AS Prysmian Group Baltics, veikdama kaip duomenų valdytojas (Valdytojas arba Bendrovė), renka ir tvarko asmens duomenis naudodama slapukus, pateikiamus šioje svetainėje https://baltics.prysmiangroup.com/ (Svetainė), ir informuoti, kokius pasirinkimo variantus bet kuris Svetainės vartotojas (Vartotojas) gali priimti dėl slapukų diegimo valdymo, kai prisijungia prie Svetainės ir joje naršo. Atkreipkite dėmesį, kad šioje politikoje terminas „slapukai“ taip pat apima panašias įstatymais reglamentuojamas technologijas (pvz., vietiniai bendri objektai, dar vadinami laikinosios atminties slapukais, žiniatinklio indikatoriai arba klaidos, įskaitant sekiklius („clear gifs“) ir pan.).

Naudojantis šiais įrankiais surinkti duomenys tam tikrais atvejais leis Bendrovei identifikuoti Vartotojus susiejant tokius duomenis su kita informacija, saugoma trečiųjų šalių (pvz., IP adresu, DNS ir prisijungiant prie Svetainės naudojamų kompiuterių registracijos numeriais). Šie duomenys naudojami ir tvarkomi tik statistikos tikslais.

Remiantis taikomais duomenų apsaugos teisės aktais, įskaitant Reglamentą (ES) 2016/679 (BDAR), šis dokumentas yra neatskiriama Bendrovės privatumo politikos dalis. Todėl primygtinai rekomenduojame perskaityti ir šį dokumentą.

2. Kas yra slapukas?

Slapukas yra mažas failas, kurį paprastai sudaro skaitmenys ir raidės, atsiunčiamas į įrenginį Vartotojui prisijungus prie Svetainės. Per kiekvieną kitą apsilankymą slapukai siunčiami atgal į Svetainę, iš kurios buvo gauti. Slapukai yra naudingi, nes leidžia svetainėms atpažinti Vartotojo įrenginį.

Naudoti slapukus ir panašias technologijas yra įprasta. Slapukai ypač svarbūs teikiant daugelį internetinių paslaugų. Įstatymais nedraudžiama naudoti tokias technologijas, tačiau reikalaujama tinkamai informuoti žmones apie jų veikimą ir naudojimo pasekmes, kad, jei įmanoma, žmonės galėtų jų atsisakyti.

2.1 Skirtingi slapukų tipai

Seanso slapukai ir ilgalaikiai slapukai

Slapukų galiojimas gali baigtis užbaigus naršymo seansą (t. y. jie galioja nuo tada, kai naršyklės langas atveriamas, iki tada, kai jis užveriamas) arba jie gali būti saugomi ilgiau.

Seanso slapukai leidžia svetainėms sekti per naršymo seansą Vartotojo atliekamus veiksmus. Jie gali būti naudojami įvairiais tikslais, pvz., siekiant įsiminti, ką naršydamas Vartotojas įsidėjo į pirkinių krepšelį. Jie taip pat gali būti naudojami siekiant užtikrinti saugumą Vartotojui jungiantis prie internetinės bankininkystės arba supaprastinti žiniatinklio pašto naudojimą. Seanso slapukų galiojimas baigiasi užbaigus naršymo seansą.

Vadinamųjų seanso slapukų (jie bet kokiu atveju Vartotojo kompiuteryje nesaugomi nuolat ir automatiškai ištrinami vos išjungus naršyklę) naudojimas yra griežtai ribojamas; jie skirti tik duomenims (kuriuos sudaro atsitiktiniai serverio generuojami skaitmenys) perduoti. Šie slapukai identifikuoja konkretų seansą ir yra būtini saugiam ir efektyviam svetainių naršymui užtikrinti. Vadinamieji seanso slapukai, naudojami šioje Svetainėje, neapima jokių kitų kompiuterinių metodų, kurie galėtų pažeisti Vartotojų naršymo privatumą.

Ilgalaikiai slapukai saugomi Vartotojo įrenginyje tarp naršymo seansų. Jie suteikia galimybę įsiminti Vartotojo pasirinkimus ar svetainėje (kai kuriais atvejais – skirtingose svetainėse) atliekamus veiksmus. Ilgalaikiai slapukai gali būti naudojami įvairiems tikslams, įskaitant Vartotojo pasirinkimų ir nuostatų naudojant svetainę įsiminimą.

Pirmosios šalies ir trečiųjų šalių slapukai skirstomi pagal tai, kas įdiegė slapuką – svetainė ar domenas. Pirmosios šalies slapukais vadinami Vartotojo lankomos svetainės (svetainės adresas rodomas URL laukelyje) įdiegti slapukai, t. y. slapukai, kuriuos įdiegė https://baltics.prysmiangroup.com/. Trečiųjų šalių slapukais vadinami slapukai, kuriuos įdiegė kitas, ne Vartotojo šiuo metu lankomas domenas, t. y. slapukai, kuriuos įdiegė kitos svetainės, o ne https://baltics.prysmiangroup.com/. Jeigu Vartotojas lankosi Svetainėje, o slapuką joje įdiegė atskira bendrovė, toks slapukas laikomas trečiųjų šalių slapuku.

3. Sutikimas dėl slapukų

Kai kurie slapukai būtini siekiant užtikrinti interneto ir Svetainės funkcijas, pvz., greitą puslapio turinio įkėlimą, efektyvų apkrovos paskirstymą tarp daugybės kompiuterių arba saugą. Tokiems slapukams Vartotojo sutikimo nereikia.

Kiti slapukai taip pat reikalingi ir svarbūs, tačiau nėra būtini, todėl jiems reikia Vartotojo sutikimo.

Vartotojo sutikimas gaunamas naudojant įvairius metodus, taikomus šioje Svetainėje. Vienas iš metodų – pažymėti tam tikrą langelį slapukų skydelyje, kuriame išdėstyta informacija apie slapukų naudojimą ir kuris pateikiamas pradiniame puslapyje.

Sutikimą dėl slapukų naudojimo galite bet kuriuo metu atšaukti, tačiau tai padarius gali nukentėti Svetainės funkcionalumas.

4. Mūsų naudojami slapukai

Valdydama šią Svetainę, „Prysmian“ naudoja slapukus, kad galėtų siūlyti paslaugas, pagerinti Vartotojo potyrius ir įvairiais tikslais kurti apibendrintą surinktų duomenų statistiką.

Šie slapukai leidžia Bendrovei kiekvieną Vartotoją išskirti iš kitų, taigi padeda suteikti galimybę sėkmingai naršyti Svetainėje ir leidžia nuolat ją tobulinti.

Valdytojo naudojami slapukai skirstomi į techninius ir analitinius:

a) techniniai: reikalingi naršymui Svetainėje ir kai kurių jos funkcijų naudojimui (pvz., perėjimui iš vieno puslapio į kitą ir pan.) užtikrinti;

b) analitiniai: reikalingi statistinei prieigos prie Svetainės analizei. Surinkta informacija yra apibendrinama.

Platesnė informacija apie analitinius slapukus pateikiama toliau lentelėje.

Šioje Svetainėje slapukai nenaudojami tikslinės reklamos tikslais.

 

Pavadinimas

Domenas

Slapuko tipas

Aprašas

Saugojimo trukmė

SESSd41c95c0ecb065

501fd512764e024c52

prysmiangroup.com

Seanso slapukai

Seanso identifikatorius

-

__atuvc

prysmiangroup.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimo socialiniuose tinkluose valdikliu, įterptu svetainėse siekiant leisti lankytojams bendrinti turinį įvairiuose tinkluose ir bendrinimo platformose. Šiame slapuke laikoma atnaujinta kiekybinė informacija apie puslapio bendrinimą.

2 metai

__atuvs

prysmiangroup.com

Seanso slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimo socialiniuose tinkluose valdikliu, dažnai įterpiamu svetainėse siekiant leisti lankytojams bendrinti turinį įvairiuose tinkluose ir bendrinimo platformose.

2 metai

_ga

prysmiangroup.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šio slapuko pavadinimas sietinas su „Google Universal Analytics“ 

2 metai

_gat

prysmiangroup.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šio slapuko pavadinimas sietinas su „Google Universal Analytics“ 

2 metai

accept-cookies

prysmiangroup.com

Vietiniai slapukai

Slapukas, naudojamas naršymui svetainėje patikrinti (jeigu vartotojas davė sutikimą naudoti slapuką)

1 metai

di2

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

has_js

prysmiangroup.com

Trečiųjų šalių slapukai

Slapukas, kurį svetainės naršymo sistema naudoja siekdama patikrinti, ar leidžiamas JS

Seansas

loc

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

uid

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

um

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

uvc

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

vc

.addthis.com

Trečiųjų šalių slapukai

Šis slapukas yra susijęs su „AddThis“ bendrinimu socialiniuose tinkluose

2 metai

 

Keletas slapukų yra trečiųjų šalių slapukai. Leidimo naudoti šiuos slapukus procesas yra sudėtingesnis, tačiau Valdytojas siekia suteikti Vartotojui tinkamą informaciją, kad Vartotojas galėtų priimti pagrįstus sprendimus dėl slapukų, saugomų jo įrenginyje.

Jeigu Vartotojas nepageidauja, kad į jo įrenginį būtų siunčiami trečiųjų šalių slapukai, jis gali bet kuriuo metu, naudodamasis nuoroda (žr. konkrečią privatumo politiką), gauti išsamią informaciją bei trečiųjų šalių sutikimo formas ir pasinaudoti savo teise atsisakyti slapukų.

5. Slapukų išjungimas ir ištrynimas

Daugelis naršyklių ir įrenginių pagal numatytąją nuostatą priima slapukus. Jeigu Vartotojas pageidauja, jis paprastai gali atsisakyti slapukų atnaujindamas naršyklės ar įrenginio nuostatas ir pasirinkdamas pašalinti arba atmesti slapukus (pvz., slapukų galima atsisakyti vadovaujantis naršyklės instrukcijomis, kurios paprastai pateikiamos žinyno, parinkčių arba nuostatų meniu). Jeigu Vartotojas pageidauja pašalinti visus slapukus, kurie jau yra jo įrenginyje, informacijos apie tokią galimybę reikia ieškoti interneto naršyklės žinyno, pagalbos, istorijos ar įrankių srityse.

Atkreipkite dėmesį, kad pasirinkus pašalinti ar atmesti slapukus arba apriboti panašių technologijų naudojimą gali sutrikti prieiga prie Svetainės ar jos funkcijų. Plačiau apie slapukus skaitykite http://www.youronlinechoices.eu arba www.allaboutcookies.org. Abiejose svetainėse pateikiama išsamesnė informacija apie slapukus, jų veikimą ir galimus Vartotojo pasirinkimus.

6. Duomenų saugojimas

Naudojantis slapukais surinkti asmens duomenys Vartotoją identifikuoti leidžiančiu formatu bus saugomi ne ilgiau kaip 7 (septynias) dienas arba tam tikrais atvejais tiek laiko, kiek numatyta taikomuose įstatymuose ir reglamentuose, ypač tuomet, kai būtina tirti Svetainei pakenkusius kompiuterinius nusikaltimus ir (arba) užtikrinti Bendrovės teises arba jas apsaugoti (laikantis įstatymuose numatytų saugojimo ir senaties laikotarpių).

Kai duomenys, įvertinus pagal pirmiau išdėstytus kriterijus, tampa nebereikalingi, jie panaikinami arba anonimizuojami.

7. Duomenų platinimas

Jokia informacija, per slapukus surinkta Svetainėje, niekada nėra perduodama arba platinama nenurodytiems gavėjams.

8. Duomenų subjekto teisės

Vartotojas gali bet kuriuo metu pasinaudoti savo teisėmis, įskaitant šias teises:

a) reikalauti leisti susipažinti su savo asmens duomenimis;

b) reikalauti skubiai ištaisyti su juo susijusius asmens duomenis;

c) reikalauti ištrinti jo duomenis įstatymuose nurodytais atvejais;

d) reikalauti apriboti tvarkymą (kai įmanoma);

e) reikalauti Valdytojui pateikiamų duomenų perkeliamumo, t. y. galimybės gauti juos susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu, taip pat Bendrovei nekliudant perduoti tokius duomenis kitam valdytojui visais atvejais, kai to reikalaujama remiantis galiojančiais teisės aktais;

f) pateikti skundą kompetentingai priežiūros institucijai (Italijoje – Autorità Garante per la protezione dei dati personali).

Kilus klausimų dėl šių teisių įgyvendinimo, prireikus platesnės informacijos ir (arba) paaiškinimo dėl Svetainėje įdiegtų slapukų, kreipkitės el. paštu [email protected]

9. Duomenų valdytojas

Duomenų valdytojas yra „Prysmian S.p.A.“, bendrovė, kurios veikla reglamentuojama Italijos įstatymais ir kurios centrinė būstinė įsikūrusi Via Chiese 6 - 20126 Milan (Italija). Bendrovė yra atsakinga tik už savo slapukus, t. y. pirmosios šalies slapukus. Trečiųjų šalių slapukus valdo įmonės, nurodytos pirmiau pateiktoje lentelėje, kuri laikas nuo laiko atnaujinama.

10. Politikos atnaujinimas

Ši politika gali būti periodiškai atnaujinama, todėl Vartotojui rekomenduojama ją peržiūrėti kiekvieną kartą prisijungus prie Svetainės, kad jis būtų tinkamai informuotas apie Bendrovės slapukų naudojimo būdus ir tikslus.

Toliau paryškinta data rodo, kada įkelta naujausia politikos versija.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-05-22